
Technologie systému tepelného výměníků s garantováním aroma
Dokonalá myšlenka :
kávovary na přípravu espressa s výměníky tepla mají dva samostatné vodní okruhy, které umožňují současnou přípravu jak espresa, tak i páry či horké vody.
Záruka aroma:
Právě to, že je k přípravě espressa použita vždy čerstvá voda z nádrže na nebo z pevného přívodu (z kohoutku) je zárukou dokonalého aroma a kvality nápoje. Optimální teplotní stabilitu zaručuje termosifonový systém, který ohřívá skupinu (group) neustálým oběhem horké vody pouze díky fyzikálním zákonům. (teplá nahoru studená dolů)
Tento typ boileru bývá většinou v profesionálních kávovarech a je vybaven vibračním nebo rotačním čerpadlem.
Není však vyjímkou, že si znalci opravdového espressa dopřejí tento typ boileru i v domácím kávovaru.
Princip jednoduchého boileru zde