Výběrová káva je termín, který poprvé použila Erna Knutsen v roce 1974 v magazínu Tea & Coffee Trade Journal. Paní Knutsen použila tento termín k popsání kávových zrn s nejlepší chutí, které byly vypěstované ve speciálním mikroklimatech.
Podle americké Asociace pro výběrovou kávu (Specialty Coffee Association of America (SCAA)), se výběrovou můž...
Výběrová káva je termín, který poprvé použila Erna Knutsen v roce 1974 v magazínu Tea & Coffee Trade Journal. Paní Knutsen použila tento termín k popsání kávových zrn s nejlepší chutí, které byly vypěstované ve speciálním mikroklimatech.
Podle americké Asociace pro výběrovou kávu (Specialty Coffee Association of America (SCAA)), se výběrovou může nazývat káva, která získá 80 bodů na jejich 100 bodové stupnici. Výběrová káva se pěstuje ve ideálních klimatických podmínkách a vyznačují se výraznou chutí a malým výskytem defektních zrn. Unikátní chuť je výsledkem mnoha faktorů, jako je dlouhá doba zrání, pečlivý sběr zralých plodů a péče při zpracovávání zrn.
Segment výběrové kávy je nejrychleji rostoucím odvětvím kávového průmyslu. V USA zvýšily výběrové kávy za posledních dvacet let svůj podíl na trhu z 1 % na 20 %.
nejlepší kávy Arabica nejlepší kávy Arabica
nejlepší kávy Arabica nejlepší kávy Arabica
nejlepší kávy Arabica nejlepší kávy Arabica
nejlepší kávy Arabica nejlepší kávy Arabica
nejlepší kávy Arabica nejlepší kávy Arabica
nejlepší kávy Arabica nejlepší kávy Arabica
nejlepší kávy Arabica nejlepší kávy Arabica
nejlepší zrno Arabica z Tanzánie nejlepší zrno Arabica z Tanzánie
nejlepší kávy Arabica nejlepší kávy Arabica
nejlepší kávy Arabica nejlepší kávy Arabica
Havlíčkova 868
PO,Út,St a Pá 9:00 - 16:00
Čtvrtek-ZAVŘENO
TEL / SMS :+420 734 211 456