Profesionální kávovary 

Profesionální kávovary

Vstupní studená voda protéká úpravnou vody (filtrem), čerpadlo vytvoří zvýší její tlak na konstantních 9 barů (0,9MPa) a ji skrz přetlakový ventil. Voda dále prochází průtokoměrem (pouze u kávovarů s automatickým dávkováním) a následně se ohřívá v tepelném výměníku na cca 90°C. Z výměníku pokračuje horká voda do hlavy (grupy) a prochází kávou ká...

Vstupní studená voda protéká úpravnou vody (filtrem), čerpadlo vytvoří zvýší její tlak na konstantních 9 barů (0,9MPa) a ji skrz přetlakový ventil. Voda dále prochází průtokoměrem (pouze u kávovarů s automatickým dávkováním) a následně se ohřívá v tepelném výměníku na cca 90°C. Z výměníku pokračuje horká voda do hlavy (grupy) a prochází kávou kávovaru s mletou kávou = vytéká espresso. Vypnutím se tlak a zbytek vody vypustí přetlakovým ventilem do odpadu.

Více

Profesionální kávovary 

podkategorie

  • Pákové klasické kávovary

    Profesionální kávovary pro gastronomii

  • Kávovary vyhřívané plynem

    Kávovary vyhřívané plynem vycházejí z klasických kávovarů, mají pouze přidaný plynový hořák pod boilerem s potřebnou regulací. To znamená, že boiler kávovaru lze vyhřívat buď plynem (nejčastěji propan/butan) nebo elekrikou, a to pouhým přepnutím ovládacího vypínače do polohy 1 nebo 2. Při topení plynem je třeba i nadále napájet kávovar elektrickým proudem. Především jeho čerpadlo, ovládací elektroniku a elektro ventily. K napájení je zapotřebí minimální proudový odběr v klidu (méně než 1W) a cca 350W při výrobě espressa. FOTO GALERIE ZDE

  • Překapávače profesionální

    Překapávače profesionální

  • Automatické profesionální

    Automatické kávovary pro gastro provozy

  • Kávovary LEVER

    LEVER - páka klasické profesionální kávovary bez čerpadla, tlak je vyvíjen pružinou v páce přístroje 

na stránku
Zobrazeno 1 - 36 z 65 položek
Zobrazeno 1 - 36 z 65 položek