Odvápňování 

Odvápňování

PROČ ODVÁPŇOVAT ?

  • Ochrana spotřebiče. Vodní kámen vytváří na povrchu topných těles izolační vrstvu, která neumožňuje řádný prostup tepla do okolní vody. Tím se prodlužuje doba nutná k ohřevu vody a současně dochází k přehřívání topného tělesa, které může vést v případě silné vrstvy vodního kamene až k jeho zničení, nebo vypnutí jeho tepelné ochr...

PROČ ODVÁPŇOVAT ?

  • Ochrana spotřebiče. Vodní kámen vytváří na povrchu topných těles izolační vrstvu, která neumožňuje řádný prostup tepla do okolní vody. Tím se prodlužuje doba nutná k ohřevu vody a současně dochází k přehřívání topného tělesa, které může vést v případě silné vrstvy vodního kamene až k jeho zničení, nebo vypnutí jeho tepelné ochrany.
  • Úspora elektrické energie. Protože vrstva vodního kamene prodlužuje dobu potřebnou k ohřevu, zvyšuje tím také spotřebu elektrické energie. Odvápněním tedy ušetříme i energii.
  • Ovlivnění chuti vysokým obsahem vápníku ve vodě a její znečištění odlupujícími se částmi vodního kamene, které je dobře patrné především u varných konvic. Některé kvalitnější varné konvice mají pro zachycení těchto částeček dokonce mikrosítka v ústí nalévací hubice.
  • Hygiena. Na mikroskopicky velmi členitém povrchu vodního kamene začínají brzy bujet kolonie bakterií, které sice var zničí, ale které produkují často zdraví škodlivé látky. To je také důvod, proč se doporučuje po delším nepoužívání těchto spotřebičů je nejprve nechat uvařit jednu dávku vody a tu vylít.
Více

Odvápňování 

Zobrazeno 1 - 10 z 10 položek
Zobrazeno 1 - 10 z 10 položek