Mlýnky na kávu 

Mlýnky na kávu

Další významnou veličinou ovlivňující kvalitu espressa je jemnost mletí kávy. Pro přípravu espressa je třeba jemné mletí. (hrubost písku) Kávová zrna v surovém stavu jsou trvanlivá po celá léta. Po upražení si však kávová zrna uchovájí aroma pouze v řádu dnů. Po dvou týdnech se vůně a aroma sníží zhruba o polovinu. Semletím se však čerstvost a v...

Další významnou veličinou ovlivňující kvalitu espressa je jemnost mletí kávy. Pro přípravu espressa je třeba jemné mletí. (hrubost písku) Kávová zrna v surovém stavu jsou trvanlivá po celá léta. Po upražení si však kávová zrna uchovájí aroma pouze v řádu dnů. Po dvou týdnech se vůně a aroma sníží zhruba o polovinu. Semletím se však čerstvost a vůně zachová nanejvýš několik hodin.

Více

Mlýnky na kávu 

podkategorie

  • Profesionální kávomlýnky

    Pro přípravu espressa je nutné přesné a rovnoměrné mletí, které je třeba přizpůsobit svému kávovaru. Pro kvalitní a zdravé espresso je nezbytná hygiena. Pražená kávová zrna obsahují velké množství tuků a olejů, které se zachycují v zásobníku a v teple místnosti se pomalu kazí až žlutnou. Je tedy nezbytné zásobníky pravidelně čistit. (pozn. Ještě jsem to nikdy v praxi neviděl dělat) Takto nevyčištěné zásobníky mohou výrazně ovlivnit chuť kávy a způsobit žaludeční problémy.

  • Domácí kávomlýnky

    Mlýnky určeny pro mletí čerstvé kávy především  domácnostech

Zobrazeno 1 - 31 z 31 položek
Zobrazeno 1 - 31 z 31 položek