Káva 

Káva

Káva zrnková, káva mletá, káva jednodruhová i kávové kapsle.
Barista, robusta, dle výběru.

Kávové zrno je pecka z ovoce podobného naši třešni. Kávová bobule se skládá z blanitého kožovitého exokarpu - slupka, dužnatého nasládlého a šťavnatého mezokarpu - dužniny a dvou rohovitých pouzder endokarpu - pergamen – zpravidla obalující dvě kávová zrna ...

Káva zrnková, káva mletá, káva jednodruhová i kávové kapsle.
Barista, robusta, dle výběru.

Kávové zrno je pecka z ovoce podobného naši třešni. Kávová bobule se skládá z blanitého kožovitého exokarpu - slupka, dužnatého nasládlého a šťavnatého mezokarpu - dužniny a dvou rohovitých pouzder endokarpu - pergamen – zpravidla obalující dvě kávová zrna semena. Každé semeno je ještě obaleno volným osemením, zvaným stříbřitá blanka či slupka.
Více

Káva 

podkategorie

  • Výběrová káva

    Výběrová káva je termín, který poprvé použila Erna Knutsen v roce 1974 v magazínu Tea & Coffee Trade Journal. Paní Knutsen použila tento termín k popsání kávových zrn s nejlepší chutí, které byly vypěstované ve speciálním mikroklimatech.

    Podle americké Asociace pro výběrovou kávu (Specialty Coffee Association of America (SCAA)), se výběrovou může nazývat káva, která získá 80 bodů na jejich 100 bodové stupnici. Výběrová káva se pěstuje ve ideálních klimatických podmínkách a vyznačují se výraznou chutí a malým výskytem defektních zrn. Unikátní chuť je výsledkem mnoha faktorů, jako je dlouhá doba zrání, pečlivý sběr zralých plodů a péče při zpracovávání zrn.

    Segment výběrové kávy je nejrychleji rostoucím odvětvím kávového průmyslu. V USA zvýšily výběrové kávy za posledních dvacet let svůj podíl na trhu z 1 % na 20 %.

  • Káva Italcaffé

    Italcaffè SpA je velkokapacitní italská pražírna, která využívá nejmodernější technologie pražení a drží si tak vynikající kvalitu svých výrobků.  Italcaffè také vlastní high-tech zařízení pro vakuové balení všech svých směsí kávy jak mleté tak i zrnkové.

    Cílem pražírny je poskytnout zákazníkům s výběrovou kávou také kvalitní balení, které zcela izoluje kávu od vlivů okolního prostředí a vlhkosti.  Tímto balením tak udržet chuť, vůni a smetanové tělo produktů - které jsou hlavními rysy dobrého italského espressa .

    Balení kávových zrn jsou také vybavena speciálním ventilem "aroma", který umožňuje jednosměrný vůně kávy při zachování chuti a vůně.

  • Pražičky kávy

    Stupně praženi kávových zrn

    Podle zvyklosti a obliby se káva v jednotlivých zemích praží různě. V Brazílii, Francii a Itálii se např. praží velmi silně, naproti tomu západní a severské státy praží kávu do světle skořicové barvy. Některé konkrétní odrůdy káv si vyžaduji určitý typ pražení, aby neztratily originalitu svého charakteru (např. mexická káva chutná sladce, pokud je silně upražena). Pro Českou republiku

    je charakteristicky střední typ upražení, odpovídající středně hnědému kávovému odstínu                 

    1/2 – nepražená zelená káva

    3/4 – světle žlutá, žlutá

    5/6 – skořicová

    7/8/9 – první pukání

    10 – City Roast

    11/12 – Full City Roast (druhé pukání)

    13 – Vienna (Light French Roast)

    14 – Full French Roast

    15 – plná karbonizace (Italian/Spanish Roast)

    16 – zuhelnatění

  • Jednoporcová - kávové...

    Jednoporcová - kávové kapsle - Lavazza, Italcaffè, Nespresso, Tchibo, Caffitaly, Caffita, POD, ESE,...

  • Mletá káva

    Mletá káva

  • Čokoláda

    čokoláda a výrobky z ní

  • ...ke kávě
na stránku
Zobrazeno 1 - 36 z 63 položek
Zobrazeno 1 - 36 z 63 položek