Stupně praženi kávových zrn
Podle zvyklosti a obliby se káva v jednotlivých zemích praží různě. V Brazílii, Francii a Itálii se např. praží velmi silně, naproti tomu západní a severské státy praží kávu do světle skořicové barvy. Některé konkrétní odrůdy káv si vyžaduji určitý typ pražení, aby neztratily originalitu svého charakteru (např. mexick...
Stupně praženi kávových zrn
Podle zvyklosti a obliby se káva v jednotlivých zemích praží různě. V Brazílii, Francii a Itálii se např. praží velmi silně, naproti tomu západní a severské státy praží kávu do světle skořicové barvy. Některé konkrétní odrůdy káv si vyžaduji určitý typ pražení, aby neztratily originalitu svého charakteru (např. mexická káva chutná sladce, pokud je silně upražena). Pro Českou republiku
je charakteristicky střední typ upražení, odpovídající středně hnědému kávovému odstínu
1/2 – nepražená zelená káva
3/4 – světle žlutá, žlutá
5/6 – skořicová
7/8/9 – první pukání
10 – City Roast
11/12 – Full City Roast (druhé pukání)
13 – Vienna (Light French Roast)
14 – Full French Roast
15 – plná karbonizace (Italian/Spanish Roast)
16 – zuhelnatění
Malá výkonná stolní pražírna Malá výkonná stolní pražírna
Malá výkonná stolní pražírna Malá výkonná stolní pražírna
Malá výkonná stolní pražírna Malá výkonná stolní pražírna
Havlíčkova 868
PO,Út,St a Pá 9:00 - 16:00
Čtvrtek-ZAVŘENO
TEL / SMS :+420 734 211 456