Kurz Barista

Kurz Barista

ZKBAR

Nové

skladem

3 298 Kč

Výrobce
Kavovary.cz
Kavovary.cz
Více info

Barista - Specializační seminář techniky, výroby a přípravy kávy espresso.

Škola začínajícího baristy  
 
Specializační seminář techniky, výroby a přípravy kávy. 
Semináře se mohou zúčastnit dospělí z oborů, číšník, barman, výčepní, kuchař, ale také zájemci o tento obor baristy z řad veřejnosti.
Seminář je zaměřen na přípravu espressa na profesionálních kávovarech, seznámení se základní přípravou a výrobou kávy espresso, cappuccino,
malá historie a současnost oboru barista. Seminář je jednodenní cca od 10 hod.do 16 hodin
Po složení závěrečné praktické zkoušky, na kterou dohlíží profesionální barista je předán akreditační certifikát.
Hlavní body a témata semináře:
Během teoretické části získají účastníci základní informace týkající se kávy, pražení kávy a všeho důležitého,
co by měl každý o kávě vědět. 
Dozvědí se:
Co je to káva 
Odrůdy kávovníků
Kde se kávovníky pěstují
Charakteristiky kávy
Pražení kávovníkových zrn
Balení kávovníkových zrn
Alternativní příprava a degustace
French press, drip, AeroPress, Mocca.. 
Charakteristiky espressa
Analýza pomocí smyslů
Technika kávovaru
Technika kávomlýnku
Problematiky při používání
Espresso a Cappuccino
Termíny seminářů ve Valašském Meziříčí nebo v Brně: 
( především soboty ) 

na dotaz : 602 555 785 

 

 

Ukázka:

Změny chuti a vzhledu espressa při různých stupních mletí
Názorná ukázka práce s kávomlýnkem
Základní technické postupy při přípravě espressa
Krátká degustace
Praktická část je zaměřena na práci s kávomlýnkem, přípravu espressa a přípravu cappuccina.

Účastníci si osvojí:


Proč a jak mlít
Nastavení hrubosti mletí (kameny kávomlýnku)
Ovládání kávomlýnku a kávovaru
Práci s kávomlýnkem
Dávkování
Přípravu perfektního espressa
Přípravu moderního cappuccina

Kurz barista BRNO

Baristacký kur - učebna ABZAC

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

4 dalších produktů ve stejné kategorii: