Kurz Barista

Kurz Barista

ZKBAR

Nové

skladem

3 298 Kč

Výrobce
Kavovary.cz
Kavovary.cz
Více info

Barista - Specializační seminář techniky, výroby a přípravy kávy espresso.

Škola začínajícího baristy  
 
Specializační seminář techniky, výroby a přípravy kávy espresso. 
Semináře se mohou zúčastnit dospělí z oborů, číšník, barman, výčepní, kuchař, ale také zájemci o tento obor baristy z řad veřejnosti.
Seminář je zaměřen na přípravu espressa na profesionálních kávovarech, seznámení se základní přípravou a výrobou kávy espresso, cappuccino,
malá historie a současnost oboru barista. Seminář je jednodenní cca od 9 hod.do 16 hodin s přestávkou na oběd.
Po složení závěrečné praktické zkoušky, na kterou dohlíží profesionální barista je předán akreditační certifikát.
Hlavní body a témata semináře:
Během teoretické části získají účastníci základní informace týkající se kávy, pražení kávy a všeho důležitého,
co by měl každý o kávě vědět. 
Dozvědí se:
Co je to káva 
Odrůdy kávovníků
Kde se kávovníky pěstují
Charakteristiky kávy
Pražení kávovníkových zrn
Balení kávovníkových zrn
Co je to espresso
Charakteristiky espressa
Analýza pomocí smyslů
Analýza espressa
Technika kávovaru
Technika kávomlýnku
Problematiky při používání
Espresso a jeho charakteristiky
Termíny seminářů ve Valašském Meziříčí nebo v Brně: 
( především soboty ) 

na dotaz : 602 555 785 

 

 

Ukázka:

Změny chuti a vzhledu espressa při různých stupních mletí
Názorná ukázka práce s kávomlýnkem
Základní technické postupy při přípravě espressa
Krátká degustace
Praktická část je zaměřena na práci s kávomlýnkem, přípravu espressa a přípravu cappuccina.

Účastníci si osvojí:


Proč a jak mlít
Nastavení hrubosti mletí (kameny kávomlýnku)
Ovládání kávomlýnku a kávovaru
Práci s kávomlýnkem
Dávkování
Přípravu perfektního espressa
Přípravu tradičního cappuccina

Kurz barista BRNO

Baristacký kur - učebna ABZAC

4 dalších produktů ve stejné kategorii: